Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
WordPress’in kullanımı gerçekten kolay olsa da, karşılaşabileceğiniz bazı yaygın WordPress hataları vardır. WordPress’in güzel yanı da, sitenizde gördüğünüz WordPress hatasının büyük bir olasılıkla biri tarafından rapor edilmiş ve çözülmüş olmasıdır. Bilionmu’da, popüler WordPress hatalarının nasıl düzeltileceğine ilişkin dersler hazırladım. Bu makalem de, en sık rastlanan 24 WordPress hatasını ve bu yaygın WordPress hatalarının tümünü WordPress Hata Düzeltme makalemizde nasıl düzeltebileceğinizi göstereceğim.
Belki de yeni başlayanlara rastlanabilecek en karmaşık WordPress hatası “Dahili Sunucu Hatası” veya bazen “500 Dahili Sunucu Hatası” dır.
Bu hata genellikle bir sorun olduğunda ortaya çıkar ancak sunucu, sorunun nerede olduğunu belirleyemez. Hata mesajı, hatayı nereden bulmanız gerektiğini göstermediğinden, bunu anlamanız size kalmış bir şeydir.
Deneyebileceğiniz bir çözüm listesi derledim ve bunlardan biri çözmenize yardımcı olacaktır.
Bu hata, genellikle WordPress’e kod parçacıkları eklemeye çalıştığınızda ve yanlışlıkla bir şeyi kaçırdıysanız veya kodun yanlış sözdizimi olduğunda oluşur. Bu, PHP ayrıştırma hatasına neden olur ve aşağıdakine benzer bir bildirim görürsünüz:
Parse error- syntax error, unexpected $end in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php on line 278
Hata mesajı, kodda bulunan beklenmedik şeyi ve hatanın satır numarasıyla nerede oluştuğunu belirtir. Bu sorunu çözmek için sözdizimini düzeltmeniz gerekecek. Çoğu zaman eksik bir ayraç veya kodda beklenmedik bir karakter olabilir.
Bu hata iletisi, web sitenizin veritabanına bağlanamadığını açıklamaktadır. Ancak bu hatayı çözmek yeni başlayanlar için zor olabilir.
Genellikle bir kullanıcı, veritabanı kimlik bilgilerini (veritabanı sahibi, veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifresi) yanlış girdiğinde veya değiştirdiğinde ortaya çıkar. Bazen veritabanı sunucunuz yanıt vermeyebilir veya veritabanınız bozulmuş olabilir.
Ancak, çoğunlukla yanlış veritabanı oturum açma kimlik bilgileri girildiği için bu hatayla karşılaşılmakta. Bu sorunu çözmek için ayrıntılı bir şekilde hazırlamış olduğum yazıma bakabilirsiniz.
Bu hata genelde hata mesajı olmayan düz bir beyaz ekrana dönüşür. Nereye bakacağınız ve ne düzeltmeniz gerektiği konusunda hiçbir fikriniz olmadığı için bu hata şaşırtıcı olabilir.
Çoğu zaman, bir komut PHP bellek sınırını tükettiğinde ortaya çıkar. Sunucuda bir yapılandırma nedeniyle de olabilir. Ayrıca bir kullanıcının kendi sitelerinin belirli bölümlerinde yalnızca beyaz bir ölüm perdesini görebileceği de mümkündür. Buradaki yazımda ayrıntılı bir şekilde çözüm yolunu anlattım.
WordPress Hata Düzeltme
Bu hatanın belirtileri, girilen sayfanın bulunamaması nedeniyle 404 hatasını alması demektir.
Bu sorunun en yaygın nedeni, WordPress’deki kalıcı ayarlar. Bu sorunu çözmek için kullanıcının permalink(kalıcı bağlantılar) ayarlarını yeniden yapılandırması veya yeniden yazma kurallarını manuel olarak güncellemesi gerekir.
Yeni başlayanlar için yüzleşilen bir diğer yaygın konu, içeriğin yanında görünmesi beklenirken kenar çubuğunun içeriğin altında göründüğüdür. Bu konu çoğunlukla WordPress temalarından kaynaklanmaktadır.
Bazen kullanıcılar sitelerine kod parçaları eklediğinde yanlışlıkla html div etiketini kapatmayı veya tema düzenini kırmaya neden olabilecek ek bir kapanış div’i eklemeyi unutabilirler. Bir diğer yaygın neden, CSS’de orantısız genişlik kullanıyor olması.
Bazen WordPress görsel editöründeki düğmeler kaybolabilir veya düğmeler yerine boşluklar görünmeye başlayabilir.
Bu sorun, birleştirilmiş JavaScript çalışmadığında ortaya çıkabilir. Ayrıca, eksik veya bozuk TinyMCE dosyaları veya WordPress ile gönderilen TinyMCE’yi değiştiren veya genişleten diğer eklentilerle çakışabilir. Bu sorunun çözümünü buradaki makelemde bulabilirsiniz.
Bu hatanın göstergeleri beyaz bir sayfa veya aşağıdaki gibi bir hata mesajı olabilir:
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 2348617 bytes) in /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php on line xxx
Bu hata, bir WordPress komut dosyasının veya eklentinin, tanımlanmış olan bellek boyutunu tükettiğinde oluşur.
Bazen kendinizi WordPress admin alanından çıkarabilirsiniz. Bu, şifrenizi unuttuysanız ve şifre kurtarma e-postasına erişmeniz gerekiyorsa bu hatayla karşılaşırsınız.
Yanlışlıkla admin bölümünde bazı değişiklikler yapmaya çalışan bir eklenti veya kod sizi de kilitleyebilir. Saldırıya uğramış bir WordPress sitesi nedeniyle admin alanına erişiminizi de kaybedebilirsiniz. En son yaptığınız değişiklileri geri almanızı öneririm.
Bu sorunun belirtileri, bir kullanıcı WordPress admin paneline giriş yapmaya çalıştığında, WordPress tarafından yeniden oturum açma sayfasına yönlendirilmesidir.
Çoğu zaman, WordPress ayarlarında site url’si ve ana sayfa URL’leri için yanlış değerler verilmiş olabilir. Hatalı yapılandırılmış permalink(kalıcı bağlantılar) ayarlarından kaynaklanabilir veya .htaccess dosyasın da yanlış komutların olması yeniden yönlendirmeyi sağlayabilir.
Yorum Yaz